Potpredsjednik Bečić uputio čestitku povodom 19. decembra – Dana Glavnog grada

Povodom 19. decembra, Dana Glavnog grada, upućujem srdačne čestitke gradonačelnici Oliveri Injac, predsjednici Skupštine Glavnog grada Jeleni Borovinić Bojović, zamjeniku gradonačelnice Luki Rakčeviću, odbornicima Skupštine Glavnog grada, i svim građankama i građanima Podgorice.

Na današnji dan slavimo slobodarski duh našeg glavnog grada i njenih građana. Sa svojom bogatom istorijom i obećavajućom budućnošću, Podgorica ostaje simbol snage i jedinstva za sve nas.

Svjedočili smo u protekloj godini političkim promjenama u Podgorici, koje simbolizuju posvećenost efikasnom upravljanju i zajedničkoj borbi za napretkom.

Drage Podgoričanke i Podgoričani, Vaša nepokolebljiva posvećenost i zajednički napori oblikovali su Podgoricu u grad koji njeguje raznolikosti i osjećaj zajedništva koji nas čine jedinstvenim.

Podgorica, kao glavni grad, predstavlja srce crnogorskih ambicija. Kontinuirani razvoji, kako u infrastrukturi tako i u drugim oblastima, naglašavaju posvećenost dobrobiti naših građana. Naša vizija Podgorice je grad koji je svjedočanstvo naših zajedničkih vrijednosti i težnji.

Proslavljajući Dan glavnog grada, ispisujemo nove stranice i nastavljamo da radimo ruku pod ruku, gradeći budućnost u kojoj Podgorica stoji kao simbol napretka i inkluzivnosti.

Naša ujedinjenost i posvećenost našem glavnom gradu su pokretačka snaga njegovog uspjeha, a preduzeti napori rezultiraju vidljivim poboljšanjima u različitim aspektima pejzaža našeg grada.

Koristim ovu priliku da Vam još jednom čestitam Dan Glavnog Grada uz iskrene želje da naš grad, naša Podgorica, nastavi da ide putem razvoja, prosperiteta i ujedinjenosti.

Mi smo ti koji, uvažavajući odgovornost koja nosi usmjeravanje Podgorice ka budućnosti napretka, radimo i radićemo predano u čast onih koji su se prije 79 godina izborili za njenu slobodu i kako bismo donijeli promjene zbog kojih ćemo ponosnim učiniti i sve generacije koje dolaze.

Aleksa Bečić,

Potpredsjednik Vlade Crne Gore

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?