Potpredsjednik Vlade Šćekić otvorio Evropsko prvenstvo u šahu

Objavljeno: 10.11.2023. 07:00 Autor: Ministarstvo sporta i mladih PR služba

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih, Dragoslav Šćekić, otvorio je večeras Evropsko ekipno prvenstvo u šahu.

”Organizacija ovog turnira predstavlja sjajnu promociju, kako Crne Gore, tako i našeg šaha. Podatak da među tolikim brojem igrača na prvenstvu, nastupa 325 nosilaca međunarodnih titula, preko 150 velemajstora i velemajstorki, govori o njegovom kvalitetu i značaju. Poštovane šahistkinje i šahisti, hvala vam što ste došli u našu zemlju, u koju će biti uprte oči čitavog šahovskog svijeta. Dočekuje vas tradicionalno gostoprimstvo, a nadam se da ćete u pauzama, između borbi na 64 polja, pronaći vremena da upoznate i našu zemlju. Ministarstvo sporta i mladih nastaviti  da podržava aktivnosti Šahovskog saveza Crne Gore, uz poseban fokus na razvoj mladih šahovskih talenata. Želim Vam sreću, pobjede, ali i lijepe dane u našoj zemlji", poručio je ministar Šćekić, u svom govoru obraćanja.

Šćekić je izrazio zahvalnost čelnicima Evropske šahovske unije na organizaciji ovakvog događaja u Crnoj Gori. 

Takođe, zahvalio se i Šahovskom savezu Crne Gore, na predanom radu i trudu koji brendira Crnu Goru na šahovskoj mapi Evrope i svijeta, i podsjetio da je naša država u kontinuitetu domaćin prestižnih međunarodnih takmičenja u ovom sportu. 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?