Poziv kulturnim djelatnicima da doprinesu izradi Nacionalnog programa razvoja kulture

Objavljeno: 01.06.2022. 10:56

Krovni strateški dokument u oblasti kulture Ministarstvo kulture i medija izradiće u inkluzivnim procesima te pozivamo kulturne djelatnike da doprinesu izradi Nacionalnog programa razvoja kulture u cilju unapređenja stanja u tom sektoru.

Ministarstvo kulture i medija će u narednom periodu intenzivirati aktivnosti na pripremi krovnog strateškog dokumenta u oblasti kulture. Njime će se utvrditi ciljevi i prioriteti razvoja kulture u narednom petogodišnjem periodu i odrediti organizacione, finansijske i administrativne mjere za njihovo ostvarivanje na teritoriji Crne Gore. Sprovođenje razvoja i reformi u ovoj oblasti definisaće se novim aktivnostima koje će unaprijediti sektor u cjelini, na nacionalnom i lokalnom nivou.

„Ovaj krovni strateški dokument u oblasti kulture pravićemo u inkluzivnim procesima i pozivamo kulturne djelatnike da daju svoj doprinos u cilju unapređenja postojećeg stanja, kako bismo postavili temelje za razvoj nacionalne kulture sagledane iz svih perspektiva. Ohrabrujemo i podstičemo sve aktere kulturne scene da ukažu na postojeće probleme, njihove uzroke i posljedice, kao i potencijalna rješenja“, kazala je ministarka Maša Vlaović. 

S tim u vezi, a imajući u vidu značaj ovog dokumenta, pod sloganom “Svima dostupan i otvoren sektor kulture” još jednom se pozivaju organi, organizacije, udruženja i pojedinci da daju svoj doprinos i dostave predloge, sugestije i komentare, kako bismo zajedničkim snagama doprinijeli unapređenju stanja u sektoru kulture.

Navedeno se može dostaviti do 15. juna 2022. godine na adresu: Ministarstvo kulture i medija, Njegoševa 83, 81250 Cetinje u štampanoj formi ili u elektronskoj formi na email adresu: milica.dragicevic@mku.gov.me.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?