Predsjednik Vlade Milojko Spajić čestitao Dan opštine Kotor

Objavljeno: 21.11.2023. 09:56 Autor: Kabinet predsjednika Vlada Crne Gore

Povodom 21. novembra - Dana opštine Kotor, predsjednik Vlade Milojko Spajić uputio je čestitku građankama, građanima, predsjedniku Opštine Vladimiru Jokiću i predsjednici Skupštine opštine Maji Mršulji.

U čestitki se, između ostalog, ukazuje na viševjekovni kontinuitet koji Kotor čine ponosom Crne Gore, simbolom slobodarskih stremljenja i kosmopolitizma, prirodnom i kulturno - istorijskom vrijednošću od svjetskog značaja.

Važnost znamenitosti grada, koja je prije skoro četiri i po decenije potvrđena od strane najrelevantnije globalne institucije, UNESCO-a, doprinosi jačanju samosvijesti i odgovornosti pred bogatim nasljeđem koje smo dužni da u amanet ostavimo nadolazecim generacijama, naglasio je Premijer.

On je izrazio uvjerenje da će ovogodišnji respektabilni rezultati turističkih i lučkih poslenika Kotora svake naredne godine biti prevazilaženi savjesnim, zajedničkim ciljano starteškim djelovanjem, izgradnjom i proširenjem infrastrukturnih mreža i objekata i dosljednim sprovođenjem evropskih politika i standarda.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?