Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u radnoj posjeti Opštini Golubovci

Objavljeno: 21.06.2022. 13:49

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, državni sekretar Budimir Mugoša, direktor Direktorata za poljoprivredu Miroslav Cimbaljević i načelnica Direkcije za biljnu proizvodnju Amra Terzić, danas su se u okviru radne posjete sastali sa predsjednicom gradske Opštine Golubovci, gospođom Tanjom Stajović i saradnicima, gdje su razgovarali o zajedničkim pripremama za predstojeću poljoprivrednu sezonu.

Akcenat je stavljen na izazove sa kojima se suočavaju poljoprivrednici, posebno u pronalaženju metoda kojima bi se omogućio što lakši otkup i plasman proizvoda.

Predočeni su mehanizmi i mjere podrške poljoprivrednim proizvođačima sa ovog područja kao i efekti koji isti imaju na dalji razvoj poljoprivredne proizvodnje.

Takođe, bilo je riječi o podršci Ministarstva u vidu dodjele besplatnih plastenika, kao i rješavanju problema koji se tiču sanacija lokalnih potoka u cilju prevencije opasnosti od poplava na području Zete.

Sagovornici su se saglasili da je potrebno zajednički pratiti stanje i spremno dočekati predstojeću sezonu otkupa poljoprivrednih proizvoda.

Istaknuto je da tržišnih viškova za sada nema kao i da se promet robe odvija nesmetano, te da će se i u narednom periodu kontunuirano pratiti situacija u cilju potrebne zaštite i podrške poljoprivrednim proizvođačima.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?