Premijer i ministri u Pljevljima - Razvojne teme u fokusu

Objavljeno: 10.11.2023. 18:25 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić i ministri Janko Odović i Saša Mujović boravili su u posjeti opštini Pljevlja gdje su se sastali sa lokalnim rukovodstvom i menadžmentom Rudnika uglja AD Pljevlja i Elektroprivrede Crne Gore. 

„Pljevlja će dobiti pažnju koju odavno zaslužuju. Uložićemo maksimum napora da ovaj grad zauzme lidersko mjesto u procesu razvoja - baš kako mu i pripada” poručio je premijer na sastanku sa predsjednikom Opštine Dariom Vranešom.

Milojko Spajić – radna posjeta opštini Pljevlja

Na sastanku sa rukovodstvom Rudnika uglja AD bilo je riječi o poslovanju kompanije sa posebnim akcentom na projekat Izmještanja korita rijeke Ćehotine. „Ovaj projekat je važan i kao takav u vrhu prioriteta Ministarstva energetike i rudarstva. Imaćete našu punu podršku” istakao je ministar prof. dr Saša Mujović.

Tokom razgovora sa predstavnicima Elektroprivrede Crne Gore ocijenjeno je da je kompanija u velikom investicionom zamajcu što potvrđuju projekti vrijednosti oko 100 miliona eura, među kojima su: Ekološka rekonstrukcija Termoelektrane, Toplifikacija i izgradnja hidroelektrane Otilovići.

Milojko Spajić – radna posjeta opštini Pljevlja

Predstavnici menadžmenta dvije kompanije su informisali premijera sa poslovanjem te izrazili zadovoljstvo poslovnim rezultatima koji daju razloga za optimizam.

Na sastancima je ocijenjeno da je potrebno intenzivirati aktivnosti na boljoj valorizaciji energetskih potencijala sa posebnim akcentom na poštovanje obaveza iz pregovaračkog poglavlja 27.

Bliska saradnja Vlade, lokalne samouprave i privrede siguran je put razvoja koji će život građana Pljevalja učiniti kvalitetnijim i boljim - poručeno je iz najsjevernije crnogorske opštine.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?