Premijer Krivokapić čestitao Međunarodni dan demokratije

Objavljeno: 15.09.2021. 13:39 Autor: Kabinet predsjednika Vlade

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić čestitao je građankama i građanima Crne Gore Međunarodni dan demokratije.

„Prije nešto više od jedne godine, po prvi put u istoriji Crne Gore, Vi ste, koristeći svoje građansko pravo i odgovorno se odnoseći prema generacijama koje dolaze, putem glasačkih listića, poštujući Ustav i zakone naše države, promijenili njenu upravljačku administraciju. Danas je Međunarodni dan demokratije, a za nas u Crnoj Gori, možemo reći, istinski Dan demokratije je 30. avgust. Dan kada smo se kao činioci našeg društva, svi, bez obzira za koga da smo pojedinačno glasali, upisali u porodicu modernih demokratija. Upisali, ali naš zadatak je da tu, u toj Porodici i ostanemo. Da opstanemo kao društvo jednakih šansi i socijalne jednakosti u kojoj će konkurencija, pošteni takmičarski duh i smjenjivost biti garanti naše slobode i pravednosti, koje su i garanti i činioci demokratije.

Takođe, danas mislimo i na one zemlje u kojima se još uvijek njihovi žitelji nisu sasvim izborili za slobodu i pravo govora, izražavanja, informisanja, glasanja, različitosti i želimo da im pošaljemo snažnu podršku da istraju na putu istinskog, građanskog oslobođenja.

Neka nam je svima srećan Dan kada se kao organ vlasti sjećamo hrabrosti i važnosti svakog građanina i kada se svaki građanin prisjeća odgovornosti koju nosi u odnosu na širu društvenu zajednicu i na budućnost koju kreira svojim individualnim djelovanjem“, navodi se u čestitki premijera Krivokapića.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?