Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Krivokapić razgovarao sa ministrom vanjskih poslova Letonije

Objavljeno: 01.02.2022. 13:06 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, sastao se u Vili Gorica sa ministrom vanjskih poslova Letonije Edgarsom Rinkevičsom.

Premijer Krivokapić kazao je da posjetu ministra  Rinkevičsa doživljava kao snažnu potvrdu prijateljstva dvije zemlje. Predsjednik Vlade ocijenio je da odnose Crne Gore i Letonije karakterišu partnerstvo, otvorenost, te kontinuirana međusobna podrška u okviru bilateralne i multilateralne saradnje.

Premijer je zahvalio ovoj respektabilnoj, sjevernoj članici Evropske unije i sjevrnoatlantskom partneru, na kontinuiranoj podršci u oblasti EU integracija, poručivši da je neupitna posvećenost, predanost kao i građanska odlučnost Crne Gore u ispunjavanju kriterijuma i uslova za članstvo u EU.

Više od 80 odsto građana je za to da Crna Gora bude prva sljedeća članica  Evropske unije, što jasno pokazuje njihovu rješenost i spremnost da EU bude njihova buduća realnost, rekao je Krivokapić.

Govoreći o globalnim procesima u kontekstu pandemije COVID-19, premijer Krivokapić istakao je značaj postignutih rezultata Vlade Crne Gore u protekloj godini, zaključujući da je “nova administracija uspjela domaćinskim vođenje države da najveći ekonomski pad, prevede u najveći ekonomski rast koji je konkretan, mjerljiv i čije benefite građani već osjećaju”.

Ministar spoljnjih poslova Letonije Rinkevičs, izražavajući realnu nadu da će Crna Gora u što skorijem periodu uspjeti da zatvori najizazovnija pregovaračka poglavlja 23 i 24, prenio je poruke razumijevanja društvene tranzicije i podrške putu Crne Gore ka Evropskoj uniji. Potvrđujući da Letonija visoko cijeni i najiskrenije drži do političkih odnosa sa Crnom Gorom, ministar Rinkevičs poručio je da je siguran da će saradnja dvije zemlje nastaviti da se razvija na obostranu dobrobit i zadovoljstvo.

Premijer Zdravko Krivokapić - ministar vanjskih poslova Letonije Edgars Rinkevičs
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?