Premijer sa čelnicima opština: Popis da protekne u civilizovanoj i demokratskoj atmosferi

Objavljeno: 09.11.2023. 11:30 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

U okviru konsultacija povodom sprovođenja Popisa stanovništva koji je zakazan za 30. novembar predsjednik Vlade Milojko Spajić sastao se danas sa predstavnicima lokalnih samouprava.

Važno je da na najbolji način i uz najširi konsenzus riješimo pitanje sprovođenja Popisa koji će nam dati relevantne podatke za dalji razvoj Crne Gore u našem zajedničkom interesu, poručio je predsjednik Vlade i izrazio zadovoljstvo susretom sa čelnicima lokalnih samouprava što je, kako je kazao, dobra platforma za saradnju i po drugim pitanjima važnim za društveni razvoj.

Premijer je upoznao sagovornike i sa razgovorima koje je imao sa predstavnicima parlamentarnih partija, nevladinog sektora i predstavnika manje brojnih naroda .

Postoji dobra volja Vlade i moja lično da se izađe u susret svim zahtjevima koji su konstruktivni i dobronamjerni, istakao je on.

Predstavnici opština su iskazali pozitivan odnos prema spremnosti Vlade da u neposrednoj komunikaciji sa lokalnim samoupravama doprinosi rješavanju problema i upoznali premijera o preduzetim aktivnostima na planu sprovođenja Popisa u planiranom terminu.

Sagovornici su razmatrali modele za finalizaciju pripremnih procedura i iskazali očekivanje da će sam proces kao i današnji dijalog proteći u civilizovanoj i demokratskoj atmosferi.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Uprave za statistiku i ministri Fatmir Gjeka i Novica Vuković.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?