Premijer sa predsjednikom OTP banke: Stabilnost bankarskog sektora u najboljem interesu građana i privrede

Objavljeno: 21.06.2022. 12:12 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

OTP grupa je pouzdan partner privrede i građana u Crnoj Gori, ocijenjeno je danas na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore dr Dritana Abazovića, dr Šandora Čanjija, predsjednika i glavnog izvršnog direktora OTP banke i Tamaša Kamarašija, predsjednika Upravnog odbora CKB-a.

Predsjednik Vlade Abazović je istakao da je bankarski sektor u Crnoj Gori stabilan, da građani imaju povjerenje u njega i da su rezultat toga vrlo visoki depoziti.

Stabilan bankarski sektor je u najboljem interesu građana i privrede i za Vladu je vrlo bitno da je situacija u tom sektoru stabilna, kazao je Abazović.

Predsjednik Vlade i predsjednik OTP banke razgovarali su i o uticaju agresije Rusije na Ukrajinu, na poslovanje banaka u Evropi i istakli značaj velikih depozita za ekonomski sistem u Crnoj Gori i na čitavom starom kontinentu.

Predsjednik OTP banke Šandor Čanji posebno se osvrnuo na potencijale naše zemlje za dalji razvoj bankarskog poslovanja.

Crna Gora je kroz prisustvo CKB-a važan dio OTP grupe i prepoznato tržište u kontekstu mogućnosti za unapređenje bankarskog poslovanja. U CKB-u, kao i u čitavoj OTP grupi, sprovodimo temeljne promjene da bismo klijentima pružili najbolju uslugu. Klijenti od nas očekuju digitalne i brze servise, ali i pouzdanog partnera koji će im pomoći da odgovore na nepredviđene okolnosti, poput onih kojima smo izloženi u posljednje vrijeme, kazao je Čanji.

Čanji je podsjetio da se CKB, kao dio OTP grupe, uvijek uspješno određivala prema izazovima sa kojima se suočavala, sve vrijeme ostajući ključni partner privrede i građana u Crnoj Gori.

Dr Šandor Čanji, osim što je pune tri decenije na čelu OTP-a, obavlja još nekoliko vrlo značajnih dužnosti: zamjenik je predsjednika mađarske naftne i gasne kompanije MOL, supredsjedavajući Nacionalnog udruženja preduzetnika i poslodavaca (VOSZ), predsjednik Fudbalskog saveza Mađarske, član UEFA Izvršnog komiteta i jedan je od najvećih investitora u poljoprivredi i prehrambenoj industriju u centralnoj i istočnoj Evropi.

Dritan Abazović - Šandor Čanji, predsjednik OTP banke (21.06.2022.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?