Premijer se sastao sa predstavnicima vijeća manje brojnih naroda – Popis da bude izraz međusobnog povjerenja

Objavljeno: 01.11.2023. 16:00 Autor: Kabinet predsjednika Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Milojko Spajić primio je danas predstavnike vijeća-savjeta manje brojnih naroda i nacionalnih zajednica: predsjednika Bošnjačkog vijeća Gori Sulja Mustafića, predsjednika Nacionalnog savjeta Albanaca Faika Niku, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimira Dekovića, predsjednika Savjeta Muslimana Sabriju Vulića i predsjednika Romskog savjeta Mensura Šaljaja

Tema sastanka bilo je stvaranje uslova za sprovođenje predstojećeg Popisa stanovništva čiji početak je planiran za 30. novembar.

Predstavnici manjinskih naroda su zahvalili na prijemu i kazali da prepoznaju volju predsjednika Vlade da se proces učini inkluzivnim za sve, te da je to svojevrsna poruka Vlade da će graditi društvo jednako-pravnih građana na nivou cijele države.

Premijer Spajić je kazao da je Vlada voljna da iznađe rješenje za sve što potencijalno predstavlja otvoreno pitanje u smislu sprovođenja predstojećeg Popisa. „Popis stanovništva mora biti proces koji je izraz međusobnog povjerenja, a njegovi rezultati biće osnova za izgradnju društva po mjeri naših građanki i građana“, zaključio je premijer. 

Na sastanku je bilo riječi o konkretnim predlozima kojima bi se unaprijedio proces i dogovoren nastavak komunikacije ovim povodom.

Sastanku su prisustvovali ministar finansija Novica Vuković i ministar za ljudska i manjinska prava Fatmir Gjeka.

Milojko Spajić - Vijeće savjeta manje brojnih naroda i nacionalnih zajednica (01.11.2023.)


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?