Premijer Spajić razgovarao sa predstavnicima Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori: Nastavak autoputa sledeće godine

Objavljeno: 29.11.2023. 09:32 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Dinamičan infrastrukturni razvoj jedan je od glavnih ciljeva Vlade i važan preduslov za intenziviranje ekonomskih aktivnosti, poručeno je na sastanku predsjednika Vlade Milojka Spajića sa predstavnicima stranih investitora u Crnoj Gori.

Premijer Spajić upoznao je sagovornike sa planovima za razvoj saobraćajne i željezničke infrastrukture i u tom kontekstu najavio početak radova na drugoj dionici autoputa tokom naredne godine.

Vjerujemo u ekonomske promjene i stvaranje novih vrijednosti za naše građane. U tom cilju potrebno je beskompromisno raditi na eliminaciji neformalne ekonomije i biznis barijera, kazao je premijer.

Predstavnici Savjeta stranih investitora su upoznali premijera sa Strategijom za period 2024 – 2026 i iskazali uvjerenje da Crna Gora može biti najkonkurentnija zemlja za investicije u regionu.

Ohrabreni smo spremnošću Vlade da se učinkovitije odredi prema prepoznatim izazovima sa kojima se suočavaju strani investitori. Vjerujemo da će posebna pažnja biti usmjerena na pažljivo donošenje odluka koje mogu uticati na cjelokupnu ekonomiju, s posebnim naglaskom na poresku politiku i dalje usklađivanje pravnog okvira sa evropskim standardima, poručio je Tamaš Kamaraši, predsjednik Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori i predsjednik Upravnog odbora CKB-a.

Na sastanku je još ocijenjeno da su jačanje infrastrukture, digitalizacija baze podataka i podrška malim i srednjim preduzećima važne za nastavak ekonomskog razvoja Crne Gore.

U cilju što efikasnije realizacije definisanih ciljeva, izražena je spremnost da se organizuju redovni sastanci predstavnika Vlade i Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori.

Ispred Savjeta stranih investitora sastanku su još prisustvovali: Arijana Nikolić Vučinić, izvršna direktorica Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori i Remon Zakarija, član Upravnog odbora i šefa kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Crnoj Gori.

Milojko Spajić - Savjet stranih investitora - kadrovi
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?