Premijer uručio nagrade dobitnicima nagrada na državnom takmičenju znanja - vi ste najsvjetlija budućnost ove zemlje

Objavljeno: 25.03.2024. 08:49 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Milojko Spajić govorio je na Svečanosti povodom dodjele nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola za ostvarene rezultate na državnom takmičenju koju je upriličilo Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija.

Ova država je 31. oktobra prošle godine, kada je izabrana 44. Vlada, svoje koordinate podesila na razvoj, vladavinu prava i evropsku integraciju. Ali nijedno naše odredište nije ni dostižno ni samodostatno ako ne počiva na kvalitetnom obrazovanju, istakao je premijer i dodao da je samim tim zadatak Ministarstva, na čelu sa profesorkom Jakšić Stojanović „Izvanredno obrazovanje za izvanrednu Crnu Goru”, jedan od najvažnijih ali i najtežih koje imamo.

Predsjednik Vlade je u svoje i u ime Vlade Crne Gore čestitao dobitnicima nagrada i kazao da od devedestpet hiljada učenika u obrazovnom sistemu Crne Gore njih sto troje - dakle svega oko 0,1%, dobija ovo prestižno priznanje.

Biti u 0,1% najboljih privilegija je rijetkih - zato ste za nas baš vi simboli jedne generacije, a pored toga i šampioni svojih škola, ponos svojih porodica i najsvjetlija budućnost ove zemlje, zaključio je Spajić.

Na događaju su govorili i ministarka prosvjete, nauke i inovacija prof. dr Anđela Jakšić Stojanović i direktor Ispitnog centra Miloš Trivić.

Svečanost povodom dodjele nagrada učenicima za ostvarene rezultate na državnom takmičenju (24.03.2024.)


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?