Produženje Javnog poziva za predlaganje dva kandidata/tkinje za članove/ice Grupe eksperata za pristup službenim dokumentima

Objavljeno: 18.01.2022. 12:38

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija je 23.12.2021. godine raspisalo Javni poziv za predlaganje dva kandidata/tkinje za članove/ice Grupe eksperata za pristup službenim dokumentima. Imajući u vidu značaj ove grupe, MJUDDM produžava rok za dostavu dokumenata do 24.01.2022. godine.

Naime, Savjet Evrope je 03. marta 2021. godine usvojio Rezoluciju CM/Res(2021)2 o pravilima postupka izbora članova Grupe eksperata za pristup službenim dokumentima. U skladu sa ovom rezolucijom države potpisnice Konvencije Savjeta Evrope o pristupu službenim dokumentima su pozvane da podnesu kandidature za grupu eksperata u okviru Konvencije Savjeta Evrope za pristup službenim dokumentima, za ne više od dva kandidata/tkinje koji ispunjavaju zahtjeve navedene u pravilima ove Rezolucije.

Shodno navedenom, Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija poziva zainteresovane predstavnike/ce javnog sektora, akademske zajednice, civilnog društva i profesionalce koji se bave pitanjima iz oblasti koje se odnose na pristup službenim dokumentima da učestvuju u procesu izbora najviše dva kandidata/tkinje za članove Grupe ekperata za eksperata za pristup službenim dokumentima (Tromso konvencija).

Tekst javnog poziva i neophodnu dokumentaciju možete naći na ovom linku:
JAVNI POZIV TROMSO KONVENCIJA (produženje)
Rezolucija o izboru clanova Grupe eksperata
CV template
Tromso konvencija tekst

Dokumenta

Detalji javnog poziva:

Nadležna institucija:Ministarstvo javne uprave
Objavljen: 18.01.2022.
Rok za prijavu: 24.01.2022.
Naziv:Javni poziv
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?