Program stipendiranja Stefan Banach u Poljskoj u akademskoj 2023/2024 godini

Objavljeno: 06.03.2023. 10:58 Autor: Ministarstvo prosvjete

Ministarstvo prosvjete obavještava zainteresovane kandidate o mogućnosti konkurisanja za Program stipendiranja Stefan Banach u Poljskoj u akademskoj 2023/2024 godini.

Program ima za cilj da podrži društveno-ekonomski razvoj zemalja u razvoju kroz podizanje nivoa znanja i obrazovanja u tim zemljama. Riječ je o zajedničkoj inicijativi poljskog Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva obrazovanja i nauke, kao i Nacionalne agencije akademske razmjene (NAWA) koja se sprovodi u okviru Programa poljske razvojne pomoći. Pokrovitelj Programa je Stefan Banach, istaknuti poljski matematičar, suosnivač škole za matematiku u Ljvovu i odsjeka za matematiku - funkcionalna analiza.

Program nudi mogućnost master studija u oblasti inženjeringa, tehnike, poljoprivrede i prirodnih nauka na državnim univerzitetima. 

Više informacija o programu i uslovima možete naći na sledećim linkovima:

Kandidati podnose prijave na poljskom ili engleskom jeziku putem NAWA ICTsistema: https://programs.nawa.gov.pl/login 

Rok za prijavu: do 31. marta 2023. u 15.00 časova.

Objava rezultata: do kraja jula 2023. godine.

 Sva pitanja u vezi sa programom zainteresovani mogu uputiti na sljedeću adresu: banach@nawa.gov.pl 

Svi budući korisnici stipendije, kao i ostali studenti crnogorskih univerziteta, koji će kroz programe razmjene studenata boraviti u Poljskoj, imaju priliku da pohađaju besplatan kurs poljskog jezika koji organizuje Ambasada Republike Poljske u Podgorici. Kurs počinje u petak, 3. marta 2023. godine u 17 časova i održavaće se svakog petka u terminu od 17 do 19 časova u sali Centra za obrazovanje i odgoj "Don Bosko", Zagrebačka 3, Podgorica. Kurs će trajati do 25. maja ove godine, a predavanja će voditi dugogodišnji predavači – Vanda J. Vujisić i Marta Borowiec-Jokić.

Kurs poljskog jezika finansiran je iz sredstava  Ministarstva vanjskih poslova Republike Poljske i besplatan je. Zainteresovani se mogu prijaviti putem e-maila wanda.vujisic@gmail.com .

Detalji javnog poziva:

Nadležna institucija:Ministarstvo prosvjete
Objavljen: 06.03.2023.
Rok za prijavu: 31.03.2023.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?