Otvaranje puta Jezerine – Lubnice

18. mart 2024.
14:00h
put Jezerine - Lubnice
Objavljeno: 18.03.2024. 07:00 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Milojko Spajić, sa ministrima Filipom Radulovićem, Vladimirom Martinovićem i direktorom Uprave za saobraćaj Radomirom Vukasanovićem obići će put Jezerine - Lubnice i tunel „Klisura“ koji će danas (18. marta) biti pušteni u saobraćaj.

Shodno agendi premijer će se, sa saradnicima, u 14 sati obratiti medijima. Izjave za medije na lokaciji u nastavku https://maps.app.goo.gl/oSUhbNbLboV1y462A?g_st=iw.

Režim probnog rada podrazumijeva da će saobraćaj biti omogućen svakim danom u periodu od 7 do 18 časova, dok će zabrana saobraćaja do daljnjeg važiti za teretna vozila i vozila za prevoz opasnih materija.

Napomena za urednike:

Radovi na projektu izgradnje tunela „Klisura“ i rekonstrukcije dionice puta Lubnice – Jezerine (ukupne dužine 14,44 km) su podijeljeni na četiri dionice i to:

•    Lubnice, koji obuhvataju rekonstrukciju puta u dužini od 6,61 km u okviru koje je predviđena izgradnja galerije dužine 80 m

•    Jelovica, koji obuhvataju rekonstrukciju puta u dužini od 3,01 km

•    Klisura, koji obuhvataju rekonstrukciju puta u dužini od 3,87 km u okviru koje je predviđena izgradnja tunela dužine 2.814 m i mosta dužine 98 m

•    Jezerine, koji obuhvataju rekonstrukciju puta u dužini od 0,95 km.

Nakon problema na izgradnji puta Lubnice – Jezerine, koji su bili izraženi u prethodnom periodu, svi građevinski i asfalterski radovi na otvorenoj trasi i u tunelu „Klisura“ kroz Bjelasicu su završeni.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?