Radulović: Put Cetinje – Čevo otvaramo u maju

Objavljeno: 18.02.2024. 09:15 Autor: MSP

Radovi na izgradnji puta  Cetinje – Čevo – Nikšić, dionica Cetinje – Čevo teku planiranom dinamikom, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. On je tokom obilaska gradilišta kazao da očekuje da će radovi biti završeni do kraja maja ove godine.

Riječ je o dionici dugoj 23 km, a vrijednoj nešto više od 33 miliona eura. Zadovoljan sam dinamikom izvođenja radova i vjerujem da će oni biti završeni u roku, rekao je Radulović.

Na teritoriji Prijestonice Cetinje trenutno su aktivna tri projekta izgradnje putne infrastrukture, ukupne vrijednost oko 37,5 miliona eura.

Put Cetinje – Čevo

Pored dionice Cetinje-Čevo izvode se radovi na rekonstrukciji Bajičke ulice, u dužini od 1,6 km, koja je sastavni dio regionalnog puta Cetinje – Njeguši – Kotor. Vrijednost ovog projekta je oko miliona 937 hiljada eura. Takođe, u toku su radovi na rekonstrukciji regionalnog puta Čekanje – Čevo (veza puteva Cetinje-Čevo i Cetinje –Njeguši). Vrijednost radova je oko dva miliona 800 hiljada eura, a radovi će biti završeni prije početka ljetnje turističke sezone.

Završetkom ovih projekata uspostaviće se veza centralnog i južnog dijela države novim putnim pravcem Nikšić-Čevo-Cetinje-Neguši-Kotor, što će značajno rasteretiti putni pravac Kotor-Budva-Cetinje-Podgorica i uticati na smanjenje saobraćajnih gužvi i nastanka saobraćajnih nezgoda, rekao je Radulović.

Radove sa ministrom Radulovićem obišao je i direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović.

Prvo gradilište je izgradnja puta od Cetinja ka Čevu. Radi se o projektu vrijednom 33 miliona eura. 99 odsto trase je već pokriveno prvim slojem asfalta, a u toku su i ostali radovi, te se nadamo da ćemo do ljeta uspjeti da privedemo sve radove kraju i pustimo ovaj putni pravac u saobraćaj, saopštio je Vuksanović.

Ministar je kazao da je u narednom periodu na teritoriji Prijestonice Cetinje planiran početak radova na novom putnom pravcu Krstac-Trojica-Kotor vrijednosti 25 miliona eura.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?