Regionalni Samit ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava

29. maj 2023.-30. maj 2023.
09:30h
Budva, Hotel Splendid
Objavljeno: 29.05.2023. 06:00 Autor: Ministarstvo finansija

Jubilarni, deseti po redu, Samit ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava koji organizuje Savez ekonomista Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva finansija i Centralne banke, održaće se danas i sjutra u hotelu „Splendid”- Bečići, Crna Gora.

Ovogodišnji skup, pod nazivom „Finansijska i monetarna stabilnost regiona u neizvjesnim vremenima produžene geopolitičke i ekonomske krize”, okupiće lidere u oblasti fiskalne i monetarne politike regiona, kao i predstavnike banaka i vodećih kompanija, u cilju diskusije i razmjene relevantnih mišljenja i stavova na aktuelne finansijske teme.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović, otvoriće panel „Zdrave javne finansije - ključni preduslov privrednog rasta i izgradnje moderne tržišne privrede i u uslovima produžene geopolitičke neizvjesnosti“, koji je planiran za 30. maj.

U interaktivnom dijalogu, ministri finansija zemalja regiona, kao i šefica kancelarije MMF-a za Zapadni Balkan,Stephanie Verena Eble, između ostalog, razgovaraće o uticaju globalnih kretanja na javne finansije regiona, inflaciji i pratećim implikacijama, nastavku strukturnih reformi, borbi protiv sive ekonomije, kao i značaju međusobne saradnje i saradnje sa međunarodnim finansijskim organizacijama u kriznim vremenima. Fokus će biti i na osnovnim parametrima fiskalne politike zemalja regiona u tekućoj godini, kao i ključnim prognozama za 2024. godinu.

Podsjećamo, Regionalni Samit ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava, predstavlja najveći godišnji regionalni finansijski i monetarni skup.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?