Регионални Самит министара финансија, гувернера и директора пореских управа

29. мај 2023.-30. мај 2023.
09:30h
Будва, Хотел Сплендид
Објављено: 29.05.2023. 06:00 Аутор: Министарство финансија

Јубиларни, десети по реду, Самит министара финансија, гувернера и директора пореских управа који организује Савез економиста Србије под покровитељством Министарства финансија и Централне банке, одржаће се данас и сјутра у хотелу „Сплендид”- Бечићи, Црна Гора.

Овогодишњи скуп, под називом „Финансијска и монетарна стабилност региона у неизвјесним временима продужене геополитичке и економске кризе”, окупиће лидере у области фискалне и монетарне политике региона, као и представнике банака и водећих компанија, у циљу дискусије и размјене релевантних мишљења и ставова на актуелне финансијске теме.

Министар финансија Александар Дамјановић, отвориће панел „Здраве јавне финансије - кључни предуслов привредног раста и изградње модерне тржишне привреде и у условима продужене геополитичке неизвјесности“, који је планиран за 30. мај.

У интерактивном дијалогу, министри финансија земаља региона, као и шефица канцеларије ММФ-а за Западни Балкан,Stephanie Verena Eble, између осталог, разговараће о утицају глобалних кретања на јавне финансије региона, инфлацији и пратећим импликацијама, наставку структурних реформи, борби против сиве економије, као и значају међусобне сарадње и сарадње са међународним финансијским организацијама у кризним временима. Фокус ће бити и на основним параметрима фискалне политике земаља региона у текућој години, као и кључним прогнозама за 2024. годину.

Подсјећамо, Регионални Самит министара финансија, гувернера и директора пореских управа, представља највећи годишњи регионални финансијски и монетарни скуп.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?