Saopštenje za javnost

Objavljeno: 11.01.2022. 13:26 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Usljed tendencioznih tvrdnji i dezinformacija plasiranih u medijima, da predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić „ignoriše” pismo Njegove svetosti, arhiepiskopa pećkog, mitropolita beogradsko-karlovačkog i patrijarha srpskog gospodina Porfrija, a povodom usaglašavanja nacrta Temeljnog ugovora između države Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve, u cilju tačnog informisanja, obavještavamo javnost o sljedećem:

Pismo Njegove svetosti, patrijarha srpskog gospodina Porfirija stiglo je na adresu Vlade Crne Gore 4. januara 2022. godine. Kako je prva postpraznična radna nedjelja započela juče, Vlada uvjerava sve zainteresovane adrese da će, kao i svakog puta, blagovremeno i odgovorno pristupiti formulisanju odgovora na dospjelo pismo, uzimajući dodatno u obzir važnost tematike koja je predstavljena u istom i značaj duhovne adrese koja ga je uputila.

Odgovor na konkretno pismo Vlada će uputiti Njegovoj svetosti partijarhu srpskom gospodinu Porfiriju početkom naredne sedmice, u cilju postizanja željene saglasnosti, na obostrano zadovoljstvo.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?