Саопштење за јавност

Усљед тенденциозних тврдњи и дезинформација пласираних у медијима, да предсједник Владе Црне Горе проф. др Здравко Кривокапић „игнорише” писмо Његове светости, архиепископа пећког, митрополита београдско-карловачког и патријарха српског господина Порфрија, а поводом усаглашавања нацрта Темељног уговора између државе Црне Горе и Српске православне цркве, у циљу тачног информисања, обавјештавамо јавност о сљедећем:

Писмо Његове светости, патријарха српског господина Порфирија стигло је на адресу Владе Црне Горе 4. јануара 2022. године. Како је прва постпразнична радна недјеља започела јуче, Влада увјерава све заинтересоване адресе да ће, као и сваког пута, благовремено и одговорно приступити формулисању одговора на доспјело писмо, узимајући додатно у обзир важност тематике која је представљена у истом и значај духовне адресе која га је упутила.

Одговор на конкретно писмо Влада ће упутити Његовој светости партијарху српском господину Порфирију почетком наредне седмице, у циљу постизања жељене сагласности, на обострано задовољство.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?