Šćepanović na svečanom otvaranju Inženjerske škole nauke 3 u Pljevljima

Objavljeno: 27.07.2022. 13:42 Autor: Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja

Ministarka nauke i tehnološkog razvoja prisustvola je svečanom otvaranju Inženjerske škole nauke 3, 25. jula 2022. godine u Pljevljima, u organizaciji NVO "Korak sa naukom" a pod pokroviteljstvom Opštine Pljevlja.

Inženjerska škola nauke 3 - svečano otvaranje 25.7.2022. Pljevlja

"Ovo je jedna divna inicijativa, i meni je izuzetno drago što se dešava baš u Pljevljima, što nije i ne treba da bude sve centralizovano u Podgorici jer svi gradovi u crnoj Gori zaslužuju da imaju ovakava i slična dešavanja" kazala je ministarka Šćepanović izražavajući nadu da ćemo i ubuduće imati još više ovakvih događaja.

Iskazujući punu podršku trećoj inženjerskoj školi nauke udruženja mladih Pljevljaka, koji za cilj imaju da realizacijom odgovarajućih naučnih kampova i seminara prošire naučni spektar u Pljevljima, ministarka je istakla da je jedan od važnijih ciljeva Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja podizanje kvaliteta i promocija naučnoistraživačkog rada u svim domenima i naučnim oblastima, te podsticanje mladih istraživača da svoju karijeru nastave u Crnoj Gori.

Ovom prilikom, Šćepanović je najavila da će Ministarstvo krajem septembra organizovati deseti jubilarni festival "Otvoreni dani nauke i inovacija".


"Inicijalna zamisao je da se u više crnogorskih opština na sjeveru, u centralnoj regiji i na jugu, u periodu trajanja događaja, obezbijedi mnoštvo raznovrsnih programa i prezentacija o aktuelnim trendovima u oblasti nauke, tehnologije i inovacija, te se nadamo da će jedan dio biti organizovan i u opštini Pljevlja upravo uz podršku mladih entuzijasta – ljubitelja nauke i inovacija" saopštila je Šćepanović.

Inženjerska škola nauke 3 - svečano otvaranje 25.7.2022. Pljevlja

Svečanom otvaranju treće inzenjerske škole nauke prisustvovao je veliki broj zvanica iz oblasti naučnog i obrazovnog sektora, privrednih društava, međunarodnih organizacija, profesora, predavača i polaznika Škole.

Galerija

gallery.media[0].alt
1/9
item.alt
item.alt
item.alt
item.alt
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?