Slavimo ne samo Njegoša, već i sve ono što čini Crnu Goru veličanstvenom

Dok proslavljamo Njegošev dan - crnogorski praznik kulture, čast mi je i zadovoljstvo što mogu da uputim iskrene čestitke svima vama u ime onih koji su doprinijeli ustanovljenju ovog značajnog praznika. Kao predlagač Zakona, zajedno sa mojim kolegama i u ulozi predsjednika Skupštine u vrijeme kada je ovaj praznik ustanovljen, osjećam poseban ponos što imam priliku da vam čestitam Njegošev dan - dan koji simbolizuje bogatstvo i snagu crnogorske kulture. Taj dan u Skupštini, kada smo Njegošev dan proglasili praznikom kulture, bio je dan kada smo se kao narod ujedinili u slavljenju naše zajedničke baštine i nacionalnog ponosa. - navodi se u čestitki potpredsjednika Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove mr Alekse Bečića.


Njegošev dan nije samo prilika da se sjetimo djela našeg velikog pjesnika i vladara, već i trenutak kada zajedno slavimo ono najljepše što Crna Gora ima da ponudi - svoju kulturu, istoriju i duhovnost.


Neka Njegošev duh i njegove besmrtne riječi nastave da nas inspirišu, podučavaju i vode ka budućnosti u kojoj će crnogorska kultura cvjetati i biti prepoznata i cijenjena u cijelom svijetu. Neka ovaj dan bude svetionik koji nas vodi ka zajedničkim ciljevima i vrijednostima, podsjećajući nas na važnost zajedništva, mudrosti i humanosti.


Slavimo ne samo Njegoša, već i sve ono što čini Crnu Goru veličanstvenom - njene ljude, njenu prirodu, njenu kulturu i njenu istoriju. Neka ovaj praznik bude podsticaj da još više cijenimo i njegujemo našu bogatu kulturnu baštinu.


Svim srcem vam želim srećan Njegošev dan - crnogorski praznik kulture.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?