Susret Bečić - Šaranović

Na današnjem sastanku Alekse Bečića, potpredsjednika Vlade Crne Gore zaduženog za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove i Danila Šaranovića, ministra unutrašnjih poslova, utvrđeni su jasni prioriteti u vezi sa pripremom svih organizacionih jedinica za bespoštednu borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Ovo je bitka koju ne samo da smo spremni voditi, već i bitka koju ćemo dobiti, kazao je Bečić.

Suočavamo se s izazovom koji zahtijeva ne samo hrabrost, već i beskompromisnu posvećenost naših institucija. U tom duhu, potpredsjednik Vlade je dao jasne smjernice Ministarstvu unutrašnjih poslova: Nema mjesta za toleranciju bilo kakvog oblika kriminala u Crnoj Gori. Naša zajednička poruka kriminalcima je nedvosmislena – vaše vrijeme je isteklo.

Učvršćujemo temelje našeg pravosudnog sistema, opremamo Upravu policije naprednom tehnologijom i stručnim kadrovima, te unaprjeđujemo uslove rada u svim organizacionim jedinicama. Unutrašnja kontrola i Odjeljenje za antikorupciju dobijaju sve neophodne resurse za sprovođenje rigoroznih istraga i postupaka, osiguravajući da svaki službenik radi u skladu s najvišim standardima integriteta, istakao je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

Građanima Crne Gore poručujemo: vaša sigurnost i dobrobit su naš najviši prioritet. Ove mjere su korak ka stvaranju društva u kojem pravda prevladava, a zakon se jednako primjenjuje na sve, naglasio je Šaranović.

Vlada Crne Gore stoji čvrsto u svojoj posvećenosti da očisti naše ulice i institucije od kriminala i korupcije, jer zaštićenih pojedinaca i kriminalnih grupa biti neće. Nećemo se povući, nećemo odustati. Naša je obaveza da gradimo Crnu Goru koja je sigurna, pravedna, i gdje je svaki građanin zaštićen. Ovo je naša borba, i mi ćemo je dobiti, a od države niko neće biti jači, zaključio je Bečić.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?