Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Sljedeće sedmice počinju razgovri o organizaciji nastave u narednoj godini

Objavljeno: 16.04.2021. 00:00 Autor: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

U Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta, 15. aprila održan je sastanak Radne grupe zadužene za pripremu modela za organizaciju nastave u drugom polugodištu koju čine predstavnici Ministarstva, Zavoda za školstvo, Ispitnog centra, Centra za stručno obrazovanje, škola, Sindikata prosvjete, Udruženja „Roditelji“ i NVO Nacionalna asocijacija roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju Crne Gore (NARDOS).

Na sastanku se razgovaralo o izazovima u nastavi u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, toku eksternih provjera znanja i pripremama za predstojeće maturske i stručne ispite.

Predsjednik Radne grupe, Martin Ćalasan, istakao je da se provjera znanja odvija prema planu, uz poštovanje epidemioloških mjera, uzimajući u obzir da je ovo već druga godina kako se u uslovima epidemije organizuje eksterna provjera znanja, kao i da škole već imaju iskustvo u organizaciji.

Podsjetio je da je, u cilju bolje pripreme učenika za eksternu provjeru znanja, Ministarstvo preporučilo školama da za učenike devetog razreda osnovne škole i četvrtog razreda gimnazije i stručnih škola nastavu organizuju direktno u školi.

Na sastanku je dogovoreno da se naredne sedmice razmotre eventualni koraci koji bi unaprijedili tok nastave do kraja ove školske godine. Takođe, poručeno je da će crnogorski obrazovni sistem, poučen iskustvima iz ove godine, u sljedeću školsku godinu ući spremniji, a razgovori na ovu temu počeće već sljedeće sedmice.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?