Stiglo 200 hiljada Sinofarm vakcina u Crnu Goru

Objavljeno: 01.07.2021. 05:33 Autor: PR Služba Ministarstva zdravlja

Kontingent od 200 hiljada doza kineskih vakcina Sinofarm stigao je sinoć u Crnu Goru. Vakcine su nabavljene direktnim bilateralnim pregovorima između vlada Crne Gore i NR Kine. Pristigli kontigent danas će biti distribuiran svim zdravstvenim ustanovama i vakcinalnim punktovima širom zemlje.

U ime Vlade Crne Gore isporuku Sinofarmovih vakcina dočekali su ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović i generalni direktor Direktorata za digitalno zdravlje u Ministarstvu zdravlja Aleksandar Sekulić, kao i predstavnik zemlje proizvođača vakcina  Liu Đin, izvanredni i opunomoćeni ambasador NR Kine u Crnoj Gori .

Izražavajući zadovoljstvo što je u Crnu Goru stigao veliki kontingent kineskih vakcina, ministarka Borovinić Bojović se zahvalila NR Kini na izuzetnoj sardanji i tradicionalno dobrim odnosima, koji su rezultirali još jednom velikom isporukom.

Obavještavam crnogorsku javnost da je danas u Crnu Goru stigao novi kontigent od 200 hiljada kineskih Sinofarm vakcina. Dakle, masovna vakcinacija u Crnoj Gori se nastavlja i koristim ovu priliku da se posebno zahvalim njegovoj ekselenciji, gospodinu ambasadoru, kao i svim građanima i vladi NR Kine koja je još jednom pokazala veliku solidarnost, prijateljstvo, tradicionalno dobre odnose između dvije države, kazala je dr Borovinić Bojović.

Ministarka je podsjetila da je trenutna epidemiološka situacija u zemlji veoma dobra, da je turistička sezona u toku, ali da nas to dodatno obavezuje da budemo oprezni, da i dalje vodimo  računa o poštovanju epidemioloških mjera, da nastavimo sa vakcinacijom kako bi  smo na najbolji mogući način zaštitili sebe i zdravlje čitave nacije.

Izvanredni i opunomoćeni ambasador NR Kine u Crnoj Gori Liu Đin kazao je da je zadovoljan što po treći put svjedoči dolasku kineske vakcine u Crnu Goru, što je kako je rekao, još jedan dokaz prijateljstva dvije države.

Drago mi je što se epidemiološka situacija u Crnoj Gori poboljšava, a obolijevanje od koronavirusa  je na najnižem nivou od jula prošle godine. Nadam se da će se ovaj dobar trend nastaviti, a turistička sezona  započeti  i da će se ekonomija oporaviti, poručio je ambasador Liu.

On je kazao i kako ovaj kontigent dolazi u posebno vrijeme kada se obilježava 100 godina od osnivanja Komunističke partije Kine,  a  6. jula  biće  i 15 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Kine i Crne Gore, što je, kako je naglasio, posebno značajno.

200 hiljada Sinofarm vakcina stiglo u Crnu Goru (01.07.2021.)


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?