Stipendije postdoktorskih studija Austrijske akademije nauka

Objavljeno: 29.03.2021. 08:30
Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta obavještava zainteresovane kandidate da Austrijska akademija nauka kroz program “Zajednička izvrsnost u prirodnim, društvenim i humanističkim naukama” (Joint Excellence in Science and Humanities-JESH), nudi stipendije postoktorandima iz Austrije, ali i iz inostranstava.

Program Austrijske akademije nauka „Zajednička izvrsnost u prirodinim, društvenim i humanističkim naukama” je šema mobilnosti koja nudi značajnu podršku perspektivnim mladim naučnicima u svim poljima istraživanja. JESH nudi dolazni program za istraživače iz 55 različitih zemalja, među kojima je i Crna Gora.

Cilj ovog Programa je da promoviše saradnju između izvrsnih mladih istraživača iz inostranstva i naučnika iz Austrije, jer je međunarodna saradnja presudna za obuku mladih istraživača. Cilj JESH-a je stoga podsticanje nove saradnje između mladih kolega iz inostranstva i naučnika u Austriji.

Ciljne grupe: mladi naučnici i naučnici sa najviše 10 godina istraživačkog iskustva nakon završetka doktorata / doktora nauka.

Prihvatljive institucije u Austriji (JESH Incoming) su: instituti i fakulteti državnih austrijskih univerziteta i Austrijske akademije nauke i druge istraživačke institucije finansirane iz državnog budžeta.

Prihvatljive institucije u zemljama korisnicama programa (JESH Outgoing) su: instituti i fakulteti na državnim univerzitetima i nacionalnim akademijama nauka, institucije finansirane iz državnog budžeta.

Trajanje programa i finansiranje: 1–6 mjeseci

Stipendija JESH pokriva putne troškove i troškove smeštaja za istraživački boravak od najmanje jednog mjeseca a najviše šest mjeseci. Ostali troškovi ili opšti troškovi u vezi sa projektom nisu pokriveni.

Troškovi smještaja plaćaju se paušalno od 2.700 EUR mjesečno. Plaćanje se vrši direktno stipendistima, u mjesečnim ratama.

Rok za podnošenje prijave: 20. maj 2021. godine.

Detaljnije informacije o samom Programu, kao i prijavni formular mogu se naći na sljedećem linku:

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?