Susret Abazovića sa patrijarhom Porfirijem i mitropolitom Joanikijem: Otvorena pitanja želimo zaokružiti pravedno i u skladu sa zakonom

Objavljeno: 12.05.2022. 19:21 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

‚‚Za rješavanje otvorenih pitanja Srpska pravoslavna crkva će u Vladi Crne Gore imati korektnog sagovornika, s ciljem da se priča zaokruži pravedno i u skladu sa zakonom, na obostranu korist države Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve", istakao je predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović prilikom današnjeg susreta u manastiru Ostrog sa Njegovom svetosti patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem i Njegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom crnogorsko-primorskim Joanikijem, tokom svečanosti povodom dana Svetog Vasilija Ostroškog. 

Sastanku su prisustvovali i ministar pravde Marko Kovač i ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka

Patrijarh Porfirije se zahvalio predsjedniku Vlade Abazoviću što je došao na svečanost povodom dana Svetog Vasilija Ostroškog i iskoristio priliku da čestita izbor na funkciju predsjednika, ističući uvjerenje da će to biti na lično zadovoljstvo i korist svih građana Crne Gore. 

Želim da Vam Bog da snage da nosite teret i odgovornost, imajući u vidu napor koji to nosi, naročito na našim prostorima, istakao je patrijarh Porfirije. 

Patrijarh je naglasio da Crkva poštuje državu u kojoj se nalazi i njene institucije, a minimum što očekuje i želi je da svoj život organizuje tako da nikoga ne ugrožava, ali i da uživa prava i slobode propisane zakonima. 

Predsjednik Vlade Abazović naveo ja da je najvažnije da nikad ne zaboravimo ljudsku ravan i da je čitavi smisao u tome da izgradimo društvo u kojem će različiti ljudi živjeti slobodno jedni sa drugima, uz sve specifičnosti i razlike. 

U tom pravcu nikakvih restrikcija neće biti i mi ćemo svojim primjerom doprinositi da se zavidni vid tolerancije koji postoji u Crnoj Gori i regionu razvije u još više ispravnijem smjeru, zaključio je Abazović.

Dritan Abazović - patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije (12.05.2022.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?