Susret Ibrahimović – Rajnke

Objavljeno: 09.05.2022. 16:18 Autor: Ministarstvo kapitalnih investicija

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar kapitalnih investicija mr Ervin Ibrahimović sastao se danas sa Nj.E. ambasadorkom SAD Džudi Rajzing Rajnke.

Tokom otvorenog i srdačnog razgovora sagovornici su se složili o značaju trenutka u kojem se nalazimo i važnosti snažnijeg promovisanja potencijala crnogorske privrede i u tom smislu privlačenja stranog kapitala.

Ministar Ibrahimović je istakao da prioritet i fokus aktivnosti mora biti na posvećenom radu institucija na jačanju ekonomske stabilnosti svih građana Crne Gore, što je jedan od ključnih faktora napretka na evropskom putu naše države.

Jedan od ciljeva nove Vlade mora biti stvaranje pozitivne klime u društvu, potrebno je da se, u punom kapacitetu ujedinjeno, efikasno i produktivno bavimo svim pitanjima i rješavamo izazove koje su pred nama kako bi Crna Gora što skorije postala punopravna članica Evropske unije, istakao je Ibrahimović

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država je iskoristila priliku da potpredsjedniku Vlade čestita novu funkciju i izrazi zadovoljstvo povodom organizovanja susreta predstavnika dvije prijateljske i partnerske zemlje.

Sagovornici su se saglasili da je podrška novoj, reformskoj i proevropski orijentisanoj Vladi, u ovako izazovnim vremenima, snažna poruka da na evropskom putu moramo biti složni i dati svoj puni doprinos, te istovremeno raditi na jačanju stabilnosti odnosa u zemlji i regionu Zapadnog Balkana.

Ambasadorka je naglasila da, sa strane američkih investitora, postoji interesovanje za ulaganja u Crnu Goru, a naročito u oblast proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora. Na sastanku je takođe bilo riječi o planiranim i tekućim projektima u oblasti putne infrastrukture, sektoru pomorstva kao i u sferi vazdušnog saobraćaja.

Današnji susret je odlična prilika da potvrdimo našu spremnost da kroz saradnju institucija dvije države unaprijedimo odnose i doprinesemo razvoju zajedničkih projekata, ali i da pošaljemo jasnu poruku stranim investitorima o potencijalima koje crnogorska ekonomija pruža, zaključio je ministar kapitalnih investicija.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?