Susret potpredsjednika Ibrahimovića sa delegacijom Evropske narodne partije EPP - Demokratizacija društva i ekonomski razvoj države prioriteti rada Vlade

Objavljeno: 09.05.2022. 16:49 Autor: Ministarstvo kapitalnih investicija

Potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija mr Ervin Ibrahimović sastao se sa delegacijom EPP-a (Evropska narodna partija), koja boravi u radnoj posjeti Crnoj Gori.

Delegaciju Evropske narodne partije predvode Andrej Kovačev, portparol za proširenje i susjedstvo EPP, Rasa Junkevičiene, potpredsjednica EPP i predsjednica za vanjske poslove, kao i Vladimir Bilčik, predsjednik Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Crne Gore.

Istakavši zadovoljstvo susretom, na početku razgovora, potpredsjednik Ibrahimović je stavio fokus i posebno istakao odblokiranje procesa u državi i institucijama sistema.

Neophodno nam je i ključno u ovom momentu ulaganje značajnijih napora u sam proces EU integracija, unapređenje rada institucija i ekonomskog razvoja države, ali nas očekuju i predan rad na  demokratizaciji društva i približavanje stavova svih politickih subjekata oko važnih pitanja kao što su sudstvo i tužilaštvo, istakao je potpredsjednik. 

Posebno mi je zadovoljstvo što smo dobili inkluzivnu i multinacionalnu Vladu i zaista želim da vjerujem da će i druge države u regionu pratiti primjer Crne Gore.

Predstavnici EPP-a su iskoristili priliku i poželjeli uspješan rad ujedno iskazavši zadovoljstvo kako sastavom tako i  planovima nove Vlade. Crna Gora je bila lider u evropskim integracijama i svojevrsni „game changer“ na ovim prostorima i nadamo se da će tako i nastaviti u periodu pred nama“, istakli su gosti.

Veoma je važno da se u trenutnoj geopolitičkoj situaciji  pokaže  jedinstvo i  Crna Gora  ima punu podršku za pristupanje EU ali je  potrebno intenzivirati aktivnosti u vezi sa ispunjavanjem završnih mjerila. Prethodna Vlada je pokazala nefunkcionalnost sa elementima koji su često bili u protivrječju sa evropskim vrijednostima, poručili su predstavnici EPP-a tokom razgovora.

Pred nama je puno posla, osim pitanja konsenzusa oko tema kao što su sudstvo i tužilastvo, potrebno je što prije raditi na unapređenju i stvaranju funkcionalnog izbornog zakonodavstva, Crna Gora je ranjiva kao multikulturalna država, ali je to ujedno i njena snaga, što očekujem da ova Vlada svojim predanim radom još jedanput pokaže, zaključio je potpredsjednik Ibrahimović. 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?