Svim vjernicima rimokatoličke vjeroispovijesti, upućujem srdačne čestitke povodom najvećeg hrišćanskog praznika

Nadbiskupu Barskom monsinjoru Roku Đonlešaju i svim vjernicima rimokatoličke vjeroispovijesti, upućujem srdačne čestitke povodom najvećeg hrišćanskog praznika.

Srž hrišćanske vjere počiva na uskrsnuću Hristovom, a simbolika Uskrsa ostaje nepromijenjena - da dobro pobijedi zlo, a život pobijedi smrt.

Danas se podsjećamo na najvažnije vjerske, ali i svetovne principe dobrote i nade i nalazimo snagu koja leži u svakom od nas, kako bismo ujedinjeno djelovali u pronalaženju rješenja za izazove sa kojima smo svi danas suočeni, stoga je od važnosti da snaga međusobne podrške i povjerenja nikad ne jenjava.

Za hrišćane, Isusov život i smrt su najčistiji izrazi ljubavi i pokazatelji Božje milosti, čvrste vjere, žrtve i spasenja. Neka vas tajna Uskrsne noći i radost Uskršnje zore ohrabre i uliju novu nadu, i neka osjećanja bliskosti i poštovanja ispune vaše domove.

Uskršnji duh posmatramo kao trajnu inspiraciju za život u dostojanstvu, solidarnosti i spremnosti da pomognemo našim bližnjima. Danas smo mi odgovorni za našu zemlju. Mi stvaramo snažnu Crnu Goru, zbog nas samih i zbog budućih generacija.

Uz najtoplije želje da praznične i blage dane provedete sa vašim porodicama, u obilju radosti, zdravlja i mira, još jednom vam upućujem čestitke povodom ovog praznika. Neka vas Hristov primjer ljubavi i žrtve inspiriše ka pravdi i saosjećanju i vrati nadu i vjeru u novi početak i vječnu radost. Srećan Uskrs!

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?