U Podgorici predstavljen projekat “Kultura i kreativnost za Zapadni Balkan”

Objavljeno: 15.02.2023. 09:20 Autor: Ministarstvo kulture i medija

U Podgorici je 14. februara, u Kulturno-informativnom centru “Budo Tomović” predstavljen novi projekat “Kultura i kreativnost za Zapadni Balkan”. Na događaju su govorili predstavnici organizacija UNESCO, British Council i Italijanske Agencije za razvojnu saradnju, koje zajednički rade na implementaciji projekta. Projektom je previđeno objavljivanje više različitih otvorenih poziva za pojedince, organizacije i institucije koje djeluju u oblasti kulture i kulturne baštine, kao i kreativnih industrija, tokom kojih će imati priliku da se prijave za stručno usavršavanje i unapređivanje sposobnosti i kapaciteta, kao i za grantove, odnosno finansijsku podršku u okviru određenih tematskih oblasti predviđenih pozivima.

Ispred Ministarstva kulture i medija prisutnima se obratila v.d. direktorica Direktorata za kulturnu baštinu Dobrila Vlahović, koja je istakla da je ovaj projekat od izuzetne važnosti jer se njime jača regionalna saradnja, promoviše mobilnost umjetnika i kulturnih djelatnika, obezbjeđuje finansijska i tehnička podrška za kulturne i kreativne industrije, stimuliše zaštita kulturnog nasljeđa, i podstiče uspostavljanje privatno-javnih partnerstava u kulturnom i kreativnom sektoru.

Projekat “Kultura i kreativnost za Zapadni Balkan”, će omogućiti stručnjacima iz kulturnog i kreativnog sektora, kao i medijskim stručnjacima, da steknu dodatna znanja i da učine da sector kulture i kreativnih industrija postanu nova pokretačka snaga na Zapadnom Balkanu.

Više detalja o aktuelnim javnim pozivima možete vidjeti na sljedećim linkovima, i to:

  • Za organizacije i institucije, rok za prijave 31.3.2023., link.
  • Za pojedince, rok za prijave 15.03.2023., link.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?