U pozivu za učešće na Digitalnom samitu nije bilo kršenja diplomatskog protokola i dobre multilateralne prakse

Objavljeno: 02.09.2021. 14:15 Autor: Ministarstvo javne uprave, digitalnog društvo i medija

Digitalni samit, čiji je domaćin Crna Gora, održava se kao dio Berlinskog procesa i kao inicijativa Regionalnog savjeta za saradnju, a čitava organizacija odvija se po pravilima o zastupanju Kosova u regionalnim inicijativima, stoga u pozivu koji je  upućen ministarki ekonomije Kosova, Artani Rizvanolli, nije bilo kršenja diplomatskog protokola i dobre multilateralne prakse. 

Zvanični poziv za učešće na Digitalnom samitu Zapadnog Balkana, na kojima su zastupljeni logotipi organizatora RCC-a, Vlade Crne Gore, Ministarstva, javne uprave i digitalnog društva i medija, upućen je ministarki ekonomije Kosova, Artani Rizvanolli, u skladu sa statutom Regionalnog savjeta za saradnju (RCC), dok su nazivi učesnica navedeni onako kako su primljene u RCC-u i sa terminologijom koju su same učesnice prihvatile.

Crna Gora i Kosovo imaju razvijene, sadržajne i kvalitetne odnose, zasnovane na principima uzajamnog povjerenja, dobrosusjedstva i zajedničkoj evropskoj i evroatlantskoj perspektivi. Uvjereni smo da će i u narednom periodu oni biti dodatno unapređivani na osnovama međusobnog povjerenja i poštovanja, u korist i za dobrobit naših građana. Na toj liniji, organizovanje ovog Samita predstavlja još jednu potvrdu posvećenosti Crne Gore unapređenju dobrosusjedskih odnosa i saradnje u regionu.

Ministarstvo, kao resor zadužen za medije, apeluje na predstavnike medija, da u cilju objektivnog i profesionalnog informisanja javnosti, a pogotovu u situaciji velike polarizacije društva, prevashodno provjere činjenice i kontekst sa nadležnim institucijama.

Podsjećamo da je Crna Gora ove godine domaćin Digitalnog samita Ekonomija Zapadnog Balkana 2021. koji će se od 11-13. oktobra održati u Podgorici. Cilj WB6 Digitalnog samita 2021. je prikaz i razmjena dobrih praksi na Zapadnom Balkanu, isticanje razvoja i dostignuća Digitalne agende, definisanje budućih pravaca i istraživanje mogućnosti izgradnje partnerstva sa privatnim sektorom u kontekstu procesa digitalne transformacije.

Događaj će se održati u hibridnom formatu od 11. do 13. oktobra.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE, DIGITALNOG DRUŠTVA I MEDIJA

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?