U utorak će se održati Sastanak Partnerske komisije Američko- jadranske povelje A5

Objavljeno: 12.12.2022. 14:06 Autor: MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA CRNE GORE

Sastanak Partnerske komisije Američko-jadranske povelje A5 održaće se u utorak 13. decembra, u Podgorici, čime će se završiti crnogorsko predsjedavanje ovom regionalnom inicijativom. Predsjedavanje za 2023. godinu preuzima Republika Sjeverna Makedonija.

Na sastanku će učestvovati predsjednik Vlade i koordinator Ministarstva vanjskih poslova dr Dritan Abazović i šef diplomatije Republike Sjeverne Makedonije Bujar Osmani, kao i predstavnici iz Sjedinjenih Američkih Država, Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Srbije i Slovenije.

Predsjednik Vlade i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović i šef diplomatije Republike Sjeverne Makedonije Bujar Osmani daće izjave za javnost u 11:45h u Vili „Gorica“.

Služba za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore obezbijediće medijima fotografije i video snimke sa uvodnog sastanka, kao i sa press konferencije.

Predstavnici medija ulaze u Vilu „Gorica“ korišćenjem godišnje akreditacione kartice Vlade koja važi uz lični identifikacioni dokument. Novinari, foto-reporteri i snimatelji koji nemaju akreditaciju potrebno je da je zatraže pravovremeno od Ministarstva vanjskih poslova dopisom na adrese: danilo.m.pavlicic@gmail.com i danilo.pavlicic@mfa.gov.me.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?