Webinar: Kako pripremiti uspješnu prijavu za EIC ACCELERATOR, 30. jul 2021.

Objavljeno: 21.07.2021. 09:06 Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja

Ministarstvo ekonomskog razvoja organizuje u petak, 30. jula 2021. godine, vebinar na temu pripreme uspješne prijave za EIC Accelerator (EICA) u okviru novog okvirnog programa EU za istraživanje i inovacije „Horizont Evropa“.

Ovaj onlajn događaj je izvanredna prilika da se potencijalni aplikanti upoznaju sa najvažnijim segmentima za EICA prijavu, i to sa:

  1. Ključnim kriterijumima usjeha za EICA;
  2. Evaluacionim kriterijumima;
  3. Koracima u prijavljivanju, uključujući praktične korake;
  4. Modelima projekata.

Webinar je otvoren za sve koji imaju ideje za inovacije i inovativne projekte, a EIC Accelerator namijenjen je uglavnom za MSP (posebno startup i spinout kompanije), ali i za pojedince, preduzetnike i druge učesnike koji namjeravaju da osnuju ili investiraju u MPS, i usmjeren je na naučna otkrića ili revolucionarna tehnološka rješenja za koja su potrebna znatna finansijska sredstva tokom dužeg vremenskog perioda.

EIC Accelerator pruža značajnu finansijsku podršku i to, za:

  • finansiranje bespovratnih sredstava do 2,5 miliona eura za troškove razvoja inovacija,
  • investicije (direktna ulaganja u kapital) do 15 miliona eura kojima upravlja EIC Fond.

Vebinar će održati Boško Nektarijević, glavni ekspert za EU fondove i investicije u Evropskoj trening mreži. Do 2021, bio je tim lider za podršku inovacija koje finansira EU u Crnoj Gori. Coach izvršne agencije za MSP u EU. Ima preko 20 godina iskustva u radu na EU projektima i programima u više zemalja: Belgiji, Turskoj, Ukrajini, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Makedoniji, BiH, itd. Evaluator Evropske Komisije za EU programe i projekte. Konzistentno ima najviše ocjene od preko deset hiljada učesnika treninga. Jedan od vodećih stručnjaka za EU fondove i inovacije. BBA IFAM Business School, Paris, France; MBA Solvay Business School; Brussels, Belgium; Executive Education, Harvard Kennedy School, Boston, USA.

Pozivamo sve zainteresovane učesnike da se prijave do četvrtka, 29. jula u 14,00 časova na email adresu nacionalne kontakt osobe za Evropski savjet za inovacije: marija.raznatovic@mek.gov.me.

Više informacija o EICA, dostupno je na linku: EIC Accelerator (europa.eu)

Tagovi

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?