Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Za nove projekte opredijeljeno 3,41 milion eura kroz IPA Program prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora 2014-2020

Objavljeno: 03.03.2022. 12:36 Autor: Kancelarija za evropske integracije

Projekti u oblasti zapošljavanja, upravljanja otpadom i otpadnim vodama i razvoja turističkih kapaciteta su u fokusu Trećeg poziva za dostavljanje predloga projekata u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora 2014-2020. Poziv je otvoren za institucije i organizacije iz 14 opšina iz centralnog dijela i sa sjevera Crne Gore, a za zajedničke projekte je opredijeljeno 3,41 milion eura.

Ministarstvo finansija Republike Srbije – Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU, u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije Republike Srbije i Vladom Crne Gore – Kancelarijom za evropske integracije, pozivaju sve zainteresovane da iskoriste fondove Evropske unije i prijave zajedničke projekte u okviru Trećeg poziva za dostavljanje predloga projekata u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora 2014-2020.

Opšti cilj Trećeg poziva je da se doprinese ekonomskom, društvenom i teritorijalnom razvoju programskog područja podsticanjem integracije, zajedničkog razvoja i korišćenja potencijala i mogućnosti kako bi se područje učinilo atraktivnim za život i rad.

Sredstva u iznosu od 3,41 miliona eura, koja su dostupna okviru ovog poziva, opredjeljuju se za sljedeće specifične ciljeve:

  • Specifični cilj 1.1 Povećanje zapošljivosti i mogućnosti za zapošljavanje
  • Specifični cilj 2.1 Unapređenje upravljanja otpadom i tretmana otpadnih voda
  • Specifični cilj 3.1 Unapređenje kapaciteta za korišćenje turističkih potencijala programskog područja 

Treci poziv CBC RS-CG

Poziv je otvoren za sva pravna neprofitna lica koja su osnovana u Crnoj Gori i Republici Srbiji i koja pripadaju sljedećim kategorijama: ministarstva i organi državne uprave, lokalne uprave i njihove institucije, lokalne turističke organizacije, organizacije civilnog društva, privredne, zanatske i trgovinske komore, strukovna udruženja, udruženja poljoprivrednika, udruženja MSP, institucije koje pružaju formalno i neformalno obrazovanje, institucije za istraživanje, razvoj i inovacije, agencije za lokalni i regionalni razvoj, udruženja opština, lokalne organizacije za podršku poslovanja, javna i privatna tijela koja podržavaju radnu snagu, agencije za zapošljavanje, institucije i organizacije za zaštitu prirode, javna tijela odgovorna za upravljanje vodama, nacionalni parkovi, sportske organizacije i institucije kulture.

Za zainteresovane aplikante biće organizovani informativni i sastanci za podsticanje projektnih partnerstava, kako bi institucijama i organizacijama iz dvije zemlje predstavili uslove poziva i pojasnili procedure podnošenja predloga projekata.

Poziv je otvoren do 1. juna 2022. godine.

Više informacija na sljedećim linkovima:

http://www.cfcu.gov.rs/tender.php?id=684

https://webgate.ec.europa.eu/europeaid/online-services/index.cfm?ADSSChck=1646292072583&do=publi.detPUB&searchtype=QS&orderby=upd&orderbyad=Desc&nbPubliList=15&page=1&aoref=173816

KANCELARIJA ZA EVROPSKE INTEGRACIJE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?