Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

XВИ састанак Савјета за људска права УН на високом нивоу

Објављено: 02.03.2011. 01:17 Аутор: биро

Државни секретар за политичке послове у Министарству вањских послова, амбасадор Небојша Калудјеровић предводио је црногорску делегацију на 16-ом састанку Савјета за људска права УН на високом нивоу, који се одржава у Женеви, од 28.фебруара до 02. марта текуће године.

Амбасадор Калудјеровић је у свом излагању указао да поштовање људских права и слобода, медјународног хуманитарног права, заштита најосјетљивијих друштвених група и јачање законског и институционалног оквира у тој области представљају један од приоритета црногорске спољне политике.

У контексту кандидатуре Црне Горе за чланство у овом важном тијелу УН за период 2012-2015. година, посебно је истакао напредак који је наша земља постигла на унутрашњем и регионалном плану, као и у односима са релевантним медјународним организацијама и указао на обавезе којима је Црна Гора континуирано посвећена као земља кандидат у оквиру процеса интеграција у ЕУ.

На засиједању Савјета, највише пажње је било посвећено актуелној кризној ситуацији у Либији. Амбасадор Калудјеровић је истакао пуну подршку Црне Горе напорима Савјета Безбједности УН, Савјета за људска права УН и Европске Уније и предложеним активностима како би се што прије окончало даље насиље у тој земљи и обезбиједило пуно поштовање људских и демократских права.

На маргинама састанка амбасадор Калудјеровић је имао више билатералних сусрета са својим колегама.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?