Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Лукшић разговарао са главним израелским рабином Yоном Метзгером - Црна Гора његује дух толеранције међу вјерским заједницама

Објављено: 14.09.2011. 19:10 Аутор: Биро

Предсједник Владе Црне Горе Игор Лукшић разговарао је са главним израелским рабином Yоном Метзгером.

Предсједник Лукшић исказао је увјерење да ће се у Црној Гори, која његује толеранцију и поштовање међу свим вјерским заједницама, унаприједити пријатељска сарадња и са јеврејском заједницом. Та заједница, иако малобројна значајна је за јачање и изградњу црногорског друштва које баштини вриједности савремене цивилизације.

Главни израелски рабин исказао је захвалност за пријем и поштовање према црногорском народу, који је у прошлости помагао Јеврејима, нарочито у периоду другог свјетског рата.

Рабин Метзгер истакао је интересовање за унапрјеђење положаја јеврејске заједнице у Црној Гори, која са народом Црне Горе жели да гради пријатељске и пословне везе. Заједнички је указано на значај даље сарадње са Јеврејском заједницом у Црној Гори, како у погледу остваривања вјерских права , тако и у области привреде, културе и свим областима од заједничког интереса.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?