Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење Оперативног штаба: Активности америчких хеликоптера, авио-хеликоптерске јединице МУП-а и Војске Црне Горе

Објављено: 24.02.2012. 23:36 Аутор: Биро

Хеликоптери оружаних снага САД и Војске Црне Горе данас су имали шест летова, којима су транспортовали пакете Црвеног крста са храном и хигијенским средствима и ћебадима. Такође, у допремали су сточну храну, коју је обезбиједило Министарство пољопривреде за општине Жабљак и Пљевља, те лијекове у општинама Колашин, Мојковац и Беране.

Хеликоптером Ваздухопловства Војске Црне Горе транспортована је једна особа и допремљена храна у село Веље Дубоко (општина Колашин).

Авио-хеликоптерска јединица МУП-а Црне Горе допремила је храну и лијекове за једну болесну особу у општини Цетиње.

Инжињеријска јединица Војске ЦГ била је ангажована у општинама Плужине, Шавник, Мојковац и Колашин.

Машине те јединице радиле су, као помоћ Кризним штабовима , на чишћењу путног правца Плужине- Милошевићи, дионици пута Шавник-Дужи, Доња Буковица-Мљетичак , путног правца Међуријечје-Веље Дубоко и улицама градског језгра Мојковца.

Припадници Воске ЦГ имали су више активности на чишћењу снијега, достављању помоћи Црвеног крста и расподјели хране и лијекова у општинама Андријевица, Мојковац, Никшић, Плав, Колашин И Бијело Поље.

У општини Пљевља доставили су лијекове у села Бобово, Пушоњски до, Брвеница и Бујаци и храну у села Глибаћи, Бељковићи и Подборово. Из села Драгаши евакуисали су болесницу Обренију Лалевић, коју су пребацили у болницу.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?