Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Игор Лукшић на радном доручку са министром вањских послова Републике Турске Ахметом Давутоглуом

Објављено: 15.03.2012. 16:43 Аутор: Биро

Видео: Предсједник Владе Игор Лукшић на радном доручку са министром вањских послова Републике Турске Ахметом Давутоглуом

„Црна Гора и Турска имају изузетно добре историјске и политичке односе, који це се у будућности развијати кроз интензивнију економску и културну сарадњу“ оцијењено је на састанку предсједника Владе Игора Лукшића и министра вањских послова Турске Ахмета Давутоглуа.


Предсједник Лукшић и министар Давутоглу разговарали су о актуелним политичким и економским приликама у Црној Гори и Турској у контексту будуће сарадње двије државе.

Саговорници су поздравили потписивање више споразума између Црне Горе и Турске и исказали задовољство што ће се њиховом примјеном интензивирати сарадња двије државе, прије свега у области инвестиција, инфраструктуре и саобраћаја.

Министар Давутоглу честитао је Црној Гори на постигнутим резултатима у погледу европских и евро-атлантских интеграција, констатујући да је „Црна Гора успјешна прича у региону и Европи. Томе несумњиво доприноси тежња Црне Горе да баштини вриједности грађанског, мултиетничког, мултиконфесионалног и мултикултуралног друштва“.

„Турска ће и надаље снажно подржавати на интеграционом плану, можете рачунати на нас" - казао је Давутоглу.

У разговору су, између осталог, размијењена мишљења о актуелним приликама у региону, уз оцјену да је интеграција у ЕУ, гарант стабилности и просперитета земаља региона.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?