Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Мило Ђукановић разговарао са амбасадорима земаља чланица ЕУ

Објављено: 13.03.2013. 22:44 Аутор: Биро
  
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић био је гост на редовном састанку са амбасадорима земаља чланица Европске уније са којима је разговарао о политичким и економским приликама у Црној Гори и динамици европских интеграција.

Премијер Ђукановић је представио амбасадорима држава чланица Европске уније активности Владе у првих 100 дана мандата са посебним освртом на финансијску консолидацију у правцу смањења буџетског дефицита и стварања већег друштвеног производа, као предуслова за стабилност и убрзање економског раста.

Предсједник Владе је упознао амбасадоре са активностима предузетим на плану реструктурирања индустријских система у Црној Гори, наставку структурних реформи, припремним активностима у правцу реализације капиталних инфраструктурних пројеката и стварању предсулова за привлачење нових инвестиција.

У контексту разговора о динамици европских интеграција констатовано је да Црна Гора квалитетно испуњава обавезе из европске агенде и у складу са предвиђеним роковима спроводи свеукупне реформе у правцу испуњавања европских стандарда.

Шеф Делегације Европске уније у Црној Гори Митја Дробнич и амбасадори земаља чланица су исказали задовољство почетком преговора о приступању и потврдили опредјелјеност земаља чланица да подрже Црну Гору у наредним фазама европског процеса.

Током састанка размијењена су мишљења о актуелним економским и политичким приликама у земљи и региону.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?