Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење поводом дешавања у Сирији

Црна Гора најоштрије осуђује употребу хемијског наоружања за коју постоје кредибилне индиције да је починио сиријски режим. Употребу хемијског наоружања сматрамо ужасавајућим злочином усмјереним против цивилног становништва и у потпуности подржавамо ставове чланица Савјета безбједности УН-а, земаља чланица Европске уније и других најважнијих центара међународне заједнице да је неопходно што прије окончати истрагу о овом случају, нарочито имајући у виду размјере и број жртава, те да се насиље и испаштање невиних цивила морају обуставити.

У том свјетлу, Црна Гора је била једна од 37 земаља коспонзора које су подржале иницијативу Велике Британије упућену Генералном секретару УН-а са захтјевом да се тиму Уједињених нација наложи да обави истрагу, како би се дошло до поузданијих сазнања о карактеру и починиоцима злочина.

Црна Гора се нада да ће се у наставку разговора и комуникације у Савјету безбједности и другим центрима међународне политике што прије доци до одговарајућег, на међународном праву заснованог и, по могућности, усаглашеног одговора међународне заједнице на нецивилизацијски чин употребе хемијског наорузања, како би они који су одговорни сносили одговарајуће посљедице за овај чин.

МИНИСТАРСТВО ВАЊСКИХ ПОСЛОВА
И ЕВРОПСКИХ ИНТЕГРАЦИЈА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?