Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одлука о избору два представника невладиних организација у чланство Националног савјета за одрживи развој и климатске промјене.

Објављено: 15.11.2013. 17:14 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

У складу са чланом 14 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ“ бр.07/12), и у складу са Јавним позивом који је упућен невладиним организацијама у циљу избора представника невладиних организација за чланство у Националном савјету за одрживи развој и климатске промјене, након увида у пристигле пријаве, Министарство одрживог развоја и туризма доноси:

ОДЛУКУ

да се за чланове Националног савјета за одрживи развој и климатске промјене одреде: Јелена Маројевић – Галић, представница НВО ,,Зелени дом – Греен Хоме” за област одрживог развоја и Оливера Вукадиновић, представница ,,НВО Зелени Црне Горе – Тхе Греенс оф Монтенегро” за област климатских промјена.

Образложење:

Кандидати су испунили све услове јавног позива (црногорски су држављани, са пребивалиштем у Црној Гори; посједују искуство из области одрживог развоја и климатских промјена; нису чланови политичких партија, државни или јавни функционери, руководећа лица или државни службеници или намјештеници у органима државне управе).

За обје кандидаткиње је пристигао по један предлог невладиних организација у складу са правилима Јавног позива (садржали су сву потребну пропратну документацију) те је из тог разлога Комисија пристигле пријаве вредновала на основу критеријума дефинисаних чланом 12 Уредбе и то: преглед реализованих пројеката и активности у претходној години у вези са задатком радног тијела и биографије кандидата, са подацима о искуству у вези са задатком радног тијела.

Прегледом активности организација и биографија чланова, Комисија је констатовала да двије од четири организације и то НВО Сјеверна земља – Нортх Ланд и НВО Зелени Црне Горе – Тхе Греенс оф Монтенегро су спроводиле активности које се тичу области климатских промјена, те је у складу са тим одлучено да ће се наведене организације разматрати у контексту избора представника НВО-а за област климатских промјена, а да ће се преостале двије организације Еколошки центар – Делфин и НВО Зелени дом – Греен Хоме разматрати као представници НВО-а за одрживи развој.

На основу достављене документације, за члана Националног савјета за одрживи развој и климатске промјене за област одрживог развоја, Комисија је изабрала Јелену Маројевић – Галић, кандидата НВО Зелени дом- Греен Хоме. Оцијењено је да предложеног кандидата, у односу на представницу НВО Еко центар Делфин, препоручује дуже и активније професионално искуство у области која је у вези са задатком радног тијела као и значајно већи број активности организације која је кандидује.

За члана Националног савјета за одрживи развој и климатске промјене за област климатских промјена Комисија је изабрала Оливеру Вукадиновић, кандидаткињу НВО Зелени Црне Горе – Тхе Греенс оф Монтенегро. Оцијењено је да предложеног кандидата препоручује веће како лично тако и искуство организације која је препоручује (НВО Сјеверна земља – Тхе Нортх Ланд је формирана тек током 2012. године).

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?