Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Будва: Предсједник Владе Мило Ђукановић отворио Конгрес европских покрета и цивилног друштва Југоисточне Европе 2013

Објављено: 22.11.2013. 17:45 Аутор: Биро за односе са јавношћу
 

Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић говорио је на отварању Конгреса европских покрета и цивилног друштва Југоисточне Европе 2013, који се под називом „Јачање цивилног друштва у земљама кандидатима и потенцијалним кандидатима” одржава у Будви. На церемонији отварања говорили су и предсједник Европског покрета у ЦГ Момчило Радуловић и генерални секретар Међународног европског покрета Диого Пинто.
 
Излагање предсједника Владе Црне Горе Мила Ђукановића на отварању Конгреса европских покрета и цивилног друштва Југоисточне Европе 2013 можете преузети овдје.
 

Излагање генералног секретара Међународног европског покрета Диога Пинта на отварању Конгреса европских покрета и цивилног друштва Југоисточне Европе 2013


Након отварања, Конгрес је наставио са уводном сесијом о процесу приступања ЕУ, као оквиру за националне реформе и јачање сарадње Владе и цивилног сектора. Говорници на тој сесији били су потпредсједник Владе Црне Горе и министар вањских послова и европских интеграција Игор Лукшић, министар за европске интеграције Републике Србије Бранко Ружић, шеф преговарачког тима за преговоре о приступању Републике Србије у Европску унију Тања Мишћевић и виши научни сарадник Фондације Алеxандер С. Онассис у Атини, ванредни професор на Универзитету у Букурешту Франц-Лотар Алтман.
 
 
 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?