Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Представници НАТО одбрамбеног колеџа посјетили Црну Гору

Објављено: 19.12.2013. 19:45 Аутор: Биро





У оквиру студијског путовања, 79 полазника Вишег курса на НАТО одбрамбеном колеџу (НАТО Дефенце Цоллеге – НДЦ) из Рима и 11 представника Колеџа, бораве данас у посјети Црној Гори. Госте из 34 земље поздравили су представници Министарства одбране, Министарства вањских послова и европских интеграција и Министарства унутрашњих послова Црне Горе.

Државни секретар Министарства одбране Бојан Шаркић је полазницима Курса и представницима НДЦ укратко представио позицију Црне Горе на спољно-политичком и војном плану, у свијетлу европских и евроатлантских интеграција.

У оквиру посјете, државни секретар Шаркић састао са деканом НДЦ др Дариом Скодник. Упознао је саговорницу са напретком Црне Горе на путу европских и евроатлантских интеграција, од периода стицања независности до данас. Истакао је најважније пројекте и активности које је Министарство одбране спровело у процесу реформе система одбране и представио планове за наредни период. 

Др Скодник је изразила задовољство одлично организованом посјетом и информисала Шаркића о НДЦ курсевима, чија је реализација планирана у наредној години и понудила могућност учешћа припадника Министарства одбране и Војске Црне Горе на истим.

За полазнике НДЦ Курса организован је обилазак касарне ''Милован Шарановић'' у Даниловграду, гдје су Чета специјалних снага, вод АБХО и Чета војне полиције извеле показну вјежбу. Извођењу вјежбе присуствовао је и потпредсједник Општине Даниловград, Видоје Павићевић.

Представници НДЦ и полазници Вишег курса имали су прилику да обиђу Цетиње и Котор.

Ова посјета спада у ред најзначајних посјета Министарству одбране у овој години, имајући у виду значај и улогу ове елитне НАТО образовне институције, бројност и висок ранг официра и цивила из цијелог свијета, који су овом приликом посјетили Црну Гору. 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?