Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана друга сједница Управног одбора Центра за одрживи развој

Објављено: 14.02.2014. 21:33 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма
Друга сједница Управног одбора Центра за одрживи развој одржана је данас у Подгорици у просторијама Министарства одрживог развоја и туризма. Сједницом је предсједавао Бранимир Гвозденовић, министар одрживог развоја и туризма .Значајан допринос сједници дали су министри вањских послова и европских интеграција и економије Игор Лукшић и Владимир Каварић, савјетник предсједника Владе за вањску политику Небојша Калуђеровић као и Растислав Врбенски, стални представник УНДП-а у Црној Гори.

Центар за одрживи развој настао је као заједничка иницијатива Владе Црне Горе и УНДП-а чија је основна мисија промиција одрживог развоја у контексту приступања Европској унији.

На сједници је презентован План рада Центра за одрживи развој са посебним акцентом на активности које треба предузети у циљу позиционирања Центра како у земљи, тако и у региону. На сједници је донешена одлука о проширењу Управљачког одбора са три додатна члана који укључују министарку науке Сању Влаховић као и амбасадоре Црне Горе при Уједињеним нацијама у Њујорку и Женеви, Милорада Шћепановића и Љубишу Перовића.

Посебна пажња посвећена је диксусији о припреми регионалне конференције о одрживом развоју која би требало да се одржи на јесен 2014. године. На састанку је договорена организација конференције за медије за петак 21. фебруар2014.године на којој ће детаљно бити представљене будуће активности Центра у контексту његовог доприноса институционалном оквиру одрживог развоја Црне Горе.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?