Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијери Ђукановић и Бетел оцијенили: Црна Гора и Луксембург – односи за примјер

Објављено: 24.03.2014. 20:00 Аутор: Биро за односе с јавношћу
  
   
Транскрипт изјаве предсједника Владе Црне Горе Мила Ђукановића након сусрета са предсједником Владе Луксембурга Гзавијеом Бетелом можете преузети овдје.
     
 
Црна Гора и Луксембург имају изузетно добре односе који се додатно могу снажити даљом економском сарадњом и сарадњом у области интеграција, саопштено је током сусрета предсједника Владе Црне Горе Мила Ђукановића и предсједника Владе Великог Војводства Луксембург Гзавијеа Бетела, на чији позив премијер Ђукановић борави у званичној посјети тој земљи.

Премијер Ђукановић је захвалио свом колеги на подршци коју та земља пружа Црној Гори, путем значајне развојне помоћи у претходном периоду, као и свеукупне подршке интеграционим процесима Црне Горе.„Управо ће та врста експертске подршке у процесу придружења Црне Горе Европској унији бити значајна за нас”, казао је премијер Ђукановић.

„Луксембург је заинтересован за даљу сарадњу, цијенећи постигнућа Црне Горе у процесу интеграција” - казао је премијер Гзавије Бетел. У том контексту, честитао је Црној Гори на усвојеним изборним законима и свеукупним реформама које остварује, и исказао спремност Луксембурга да пружи пуну експертску помоћ на нашем путу ка Европској унији, као и подршку за учлањење у НАТО.

Простор за сарадњу двојица премијера препознају и у области привреде и инвестиција, чему ће се у наредном периоду дати додатни подстицај.

Ђукановић и Бетел разговарали су и о статусу наше бројне дијаспоре у Луксембургу, као и о регионалним приликама и приликама у Европској унији.
 

БИРО ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?