Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Мило Ђукановић у сједишту НАТО-а са генералним секретаром Андерсом Фог Расмусеном: Мјесто Црне Горе је у евроатлантској породици

Објављено: 25.03.2014. 17:05 Аутор: Биро за односе са јавношћу

Видео: Предсједник Владе Мило Ђукановић сусрео се са генералним секретаром НАТО-а Андерсом Фог Расмусеном у сједишту НАТО -а у Бриселу /кадрови/  

  
Транскрипт изјаве предсједника Владе Црне Горе Мила Ђукановића након разговора са генералним секретаром НАТО-а Андерсом Фог Расмусеном можете преузети овдје.
  

Предсједник Владе Мило Ђукановић казао је да Црна Гора одлучно и динамично корача путем европске и евроатлантске интеграције и данас предводи још неинтегрисане земље Западног Балкана на путу чланства у НАТО и ЕУ. Он је исказао увјерење да ће Црна Гора резултатима које постиже завриједити пажњу НАТО партнера и да ће бити вреднован појединачан учинак сваке земље.

„Вјерујем да ће наши партнери до НАТО самита оцијенити да је Црна Гора завриједила позив за чланство” – рекао је Ђукановић, подсјећајући на напредак који је Црна Гора остварила у претходних неколико мјесеци. Ђукановић је посебно истакао напредак у четири приоритетна подручја у оквиру агенде Црна Гора - НАТО.”

Генерални секретар НАТО-а похвалио је Црну Гору у спроводјењу реформи и укупном напретку.

„Важно је наставити са реформама и у том процесу имате пуну подрску Алијансе”. Направили сте крупне кораке у приближавању НАТО-у, ваше мјесто је у евроатлантској породици и ми смо одлуцни да вам помогнемо да у њу удјете.” - казао је Расмусен.

Ђукановић и Расмусен разговарали су и о приликама у региону, у контексту потребе за наставком интеграција, као гарантом безбједности и просперитета.

Предсједник Владе Мило Ђукановић учествовао је и на на састанку Сјеверноатлантског савјета (НАЦ), који је главни политички орган одлучивања у НАТО и форум за консултације међу државама чланицама о свим питањима која утичу на мир и безбједност.

БИРО ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?