Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Нових 1.4 милиона за 4 научно-истраживачке установе у Црној Гори

  
 
Презентација пројектног менаџера ИНВО пројекта Саше Ивановића: (ПДФ) ; (ППТ)
  
 
BiroМинистарство науке је данас, у суботу, 5. априла, у пресс центру Владе Црне Горе, организовало конференцију за медије, поводом резултата Конкурса за додјелу грантова за пројекте истраживања и развоја.

На конференцији су говорили мр Дарко Петрушић, директор ИНВО пројекта и помоћник министра науке, док је презентацију пристиглих пријава, резултате екстерне евалуације, као и даље кораке на путу подизања нивоа истраживања у Црној Гори представио Саша Ивановић, пројектни менаџер ИНВО пројекта.

Конкурс за додјелу грантова за пројекте истраживања и развоја Министарство науке расписало је 18. октобра 2013 и Конкурс је био отворен до 17. децембра 2013. На Конкурс се пријавило 29 институција, 15 са Универзитета Црне Горе, 3 са Универзитета Медитеран, 3 са Универзитета Доња Горица и 8 са осталих факултета и лиценцираних научно-истраживачких установа. Након двије фазе екстерне евалуације изабрана су 4 високо препоручена пројекта, која ће бити финансирана у наредне 3 године и то:

1. Пројекат ЦС-ИЦТ, Електотехничког факултета, чији је руководилац проф. др Срђан Станковић
2. Пројекат ПРОДЕ, Факултета за политехнику УДГ, чији је руководилац проф. др Владимир Мако,
3. Пројекат ЛОВЋЕН, Биотехничког Факултета Универзитета Црне Горе, чији је руководилац др Игор Пајовић
4. Пројекат СУСТ-МАРИНА, Факултета за поморство Универзитета Црне Горе, чији је руководилац проф. др Бранислав Драговић

Након реализације овог Конкурса и потписивања уговора са 4 прворангиране инситуције, Министарство науке ће средином ове године расписати нови Конкурс за додјелу грантова за пројекте истраживања и развоја. Дугорочан циљ јесте да се кроз грантове научно-истраживачким институцијама у Црној Гори помогне да подигну ниво својих истраживања и лабараторијске опреме, како би биле спремне да у будућности добију статус Центра успјешности.
 
Министарство науке / Биро за односе са јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?