Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе у Бијелој кући са потпредсједником САД Џозефом Бајденом: Сједињене Америчке Државе апсолутно посвећене партнерству са Црном Гором

Објављено: 09.04.2014. 07:32 Аутор: Биро за односе са јавношћу
   

Транскрипт изјаве предсједника Владе Мила Ђукановића након сусрета са потпредсједником САД-а Џозефом Бајденом, као и одговоре на новинарска питања, можете преузети овдје.
     
Предсједник Владе Мило Ђукановић састао се у уторак у Бијелој кући са потпредсједником Сједињених Америчких Држава Џозефом Бајденом.

Исказујући задовољство због посјете и тренутка у којем се она догађа, премијер Ђукановић је указао на динамичан развој Црне Горе и на њен напредак у процесу интеграција у ЕУ и НАТО.

„Управо су Сједињене Америчке Државе дале крупан допринос том напретку и Црној Гори и то у времену када је Црна Гора чувала међуетнички склад, доприносила миру и доносила важне одлуке на демократски начин. Тако је и данас, када је Црна Гора пред вратима НАТО-а“ – казао је предсједник Владе Црне Горе.

Потпредсједник Бајден је оцијенио да су Црна Гора и Сједињене Америчке Државе и пријатељске државе, и да су њихови односи засновани на повјерењу и партнерству.

„Црна Гора је направила изузетан напредак и успјешно спроводи реформе у процесу интеграција“ – рекао је потпредсједник Сједињених Америчких Држава. Позитивним је оцијенио напредак у четири области кључне за чланство Црне Горе у НАТО-у и потврдио подршку Сједињених Америчких Држава нашој земљи на том путу. Указао је на напредак у реформама безбједносног сектора, јачању јавне подршке чланству, владавини права и потврдио спремност за подршку и у наставку тог процеса.

Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић и потпредсједник Сједињених Америчких Држава Џозеф Бајден су размијенили мишљења и о приликама у региону и у том контексту указали на конструктивну улогу Црне Горе у погледу стабилизације прилика и промовисању дијалога.


БИРО ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?